Formulieren

Formulieren zijn in het Wenetic CMS makkelijk aan te maken. 

De volgende items komen aan bod:

Instellingen

Bij de instellingen van een formulier kunnen belangrijke zaken aan- of uitgezet worden.

formulier-nieuws.jpg

Inzendingen opslaan in het CMS

Het is mogelijk om inzendingen van uw formulieren in het CMS op te slaan. Dit doet u bij 'Inzendingen opslaan'.  Per 8 september 2018 is er een update uitgebracht om aan de AVG wetgeving (Privacy by design) te voldoen. 

 Voor deze datum werden inzendingen automatisch in het CMS opgeslagen. Dit is niet AVG-proof. Daarom is er een update uitgebracht waarbij dit handmatig aangezet moet worden. Formulieren die aangemaakt zijn voor deze tijd blijven ongewijzigd. formulieren-inzendingen-nieuwe-updatev1.png

Let op: De opgeslagen formulieren worden alsnog na 12 maanden automatisch verwijderd. De periode van 12 maanden is ook aan te passen. 

De inzendingen van de formulieren zijn te raadplegen via het tabblad van het Formulier.

Maximaal aantal inzendingen

Elk formulier kan ook een maximaal aantal inzendingen bevatten. Dit kan handig zijn wanneer er voor bijvoorbeeld een webinar slechts ruimte is voor 20 mensen. Zodra er 20 inschrijvingen binnen gekomen zijn kan er een aangepast bericht verstuurd worden waar klanten bijvoorbeeld op een wachtlijst gezet kunnen worden. 

Wijzigen/aanmaken van formulier

Het formulier in het CMS bestaat uit verschillende tabbladen.

Formuliervelden

Overzicht

Elk formulier heeft 6 tabbladen: Formuliervelden, bevestigingen, e-mail notificaties, inzendingen, statistieken en instellingen.
Het eerste tabblad is Formuliervelden. Hier kan men via de dropdown 'Beschikbare velden' verschillende soorten formuliervelden slepen in het formulier. 
Elk veld in het formulier valt ook in te stellen.
Instellingen per veld

Door op het vlaggetje te klikken kan een veld verplicht worden gemaakt. Bij het tandwieltje kan het tekstveld qua instellingen aangepast worden. Hierin zijn opties zoals 'maximale lengte', 'alleen geldige e-mailadressen' accepteren en andere handige instellingen voorhanden. 

Bevestigingen

Bij bevestigingen kan er een bevestigingstekst getypt worden dat de indiener van het formulier te zien krijgt nadat het formulier door hem of haar is verstuurd.
bevestigingen.png

Ook kan er een bevestiging ingesteld worden dat afhankelijk is van een bepaald veld uit het formulier. 

 

Foutmelding

Standaard worden de inzendingen van de formulieren niet in het CMS opgeslagen.
Op het moment dat er geen e-mail notificaties ingevuld zijn geeft het CMS een foutmelding.

Screenshot_2.png

Inzendingen worden in deze situatie nergens afgeleverd. Zodra het tab e-mail notificaties ingevuld is of dat de inzendingen opgeslagen worden verdwijnt de foutmelding. 

 E-mail notificaties

Bij het tabblad e-mail notificaties kunnen bevestigingsmails ingesteld worden. Bij het instellen is het mogelijk om bijvoorbeeld een bevestigingsmail met inhoud van het formulier te versturen naar de webmaster, maar ook een tweede bevestigingsmail met bijvoorbeeld een 'bedankt tekst' naar de indiener van het formulier.

emailnotificaties.png

Als afzender e-mail wordt normaliter noreply@domeinnaam.nl of info@domeinnaam.nl ingesteld. De naam van de afzender kan uw bedrijfsnaam zijn. Bij ontvanger e-mail wordt uiteraard het mailadres ingesteld waar de notificatie naar toe wordt gemaild. 

Door 'Inhoud e-mail aanpassen' aan te vinken kan er middels een tekst-editor de inhoud van de notificatiemail worden ingesteld. Hierbij kan er gebruik gemaakt worden van 'shortcodes' om de notificatie eventueel te personaliseren. 

Statistieken

Mits Google Analytics is ingesteld houdt het CMS houdt per formulier het aantal inzendingen bij.
Statistieken

Spam maatregelen

In de formulieren module zijn een aantal maatregelen in te stellen om spam tegen te gaan. Deze zijn op verschillende niveaus in te stellen;

De verwerkings time-out is op niveau van het formulier en is ter bescherming tegen spam-aanvragen die door 'bots' worden ingediend. Bots zijn geautomatiseerde zoek- en invulapplicaties die het internet afstruinen naar formulieren en deze automatisch vullen. Deze bots kunnen dit binnen seconden, veel sneller dan een mens dit kan. De verwerkings time-out vangt dus al veel van deze spam aanvragen al af.instellingenicoon.jpg

verwtimeout.jpg

 De overige instellingen  bevindn zich op het niveau van de vrij in het vullen formuliervelden (Tekstvak en Tekstveld).

forminstellingen.jpg
veldinst.jpg
validatie.jpg

Geen URL toestaan
Deze instelling voorkomt dat een link in de inhoud van een tekstveld wordt toegestaan. Veel spam berichten bevatten links naar dubieuze sites. Door deze te blokkeren is het voor een deel van de verspreiders niet meer interessant het formulier proberen te versturen.

Geen niet westerse tekens toestaan (b.v. Russisch, Chinees, etc.)
Veel spam mail bevat tekens uit het Chinees of Russisch omdat veel spam ook daar vandaan komt. Met deze instelling vangt u die inzendingen meteen al af.

Geen bekende spam termen toestaan
Door dit aan te vinken worden veel voorkomende termen in spam berichten geblokkeerd. Een voorbeeld dat veel opduikt in spam berichten is bijvoorbeeld de term “Bitcoin”. Door dit aan te vinken worden veel voorkomende termen, die niet zo snel in valide inzendingen voorkomen, geblokkeerd.

 

Help ons de handleiding verder te ontwikkelen en laat ons weten welke u informatie u mist.