Beveiliging bestandsbeheer

In Wenetic heeft u twee methoden om documenten aan te bieden: via de Downloads-module of rechtstreeks via het Bestandbeheer.

De volgende items komen aan bod:

Bestandsbeheer

In bestandsbeheer kunt u uw documenten zoals foto’s en PDF’s opslaan en deze vervolgens gebruiken op pagina’s op uw website. De bestanden zijn publiekelijk toegankelijk en worden mogelijk ook door Google en andere zoekmachines geïndexeerd. Dit geldt ook wanneer u de bestanden vanuit bestandsbeheer plaatst op een pagina die beveiligd is (met beperkte toegang). Ook dan vindt Google mogelijk de bestanden via een andere route en zal ze indexeren waarna ze alsnog publiekelijk toegankelijk zijn.

De Downloads-module

De Downloads-module is er voor bedrijven en organisaties die bestanden met vertrouwelijke informatie willen aanbieden op hun website. Als u bestanden in deze module op een beveiligde pagina plaatst, dan zijn deze documenten verder publiekelijk niet doorzoekbaar en vindbaar: de downloadmodule neemt namelijk de toegangsrechten van de pagina waarop deze geplaatst is over. De bestanden worden dan ook niet door Google en andere zoekmachines geïndexeerd. De documenten zijn alleen zichtbaar op de pagina waar u ze plaatst. Ook indien een directe link naar het bestand onbedoeld wordt uitgewisseld blijft het bestand enkel benaderbaar door personen die ingelogd zijn en de rechten hebben om de betreffende pagina te bekijken.

bestand-toevoegen.jpg

Na het toevoegen van de download-module op een pagina kunnen bestanden toegevoegd worden door middel de '+ toevoegen'-knop.

upload-vanaf-oc.jpg

Kies bij de download-module altijd voor 'Upload vanaf PC'.

Wanneer gebruik ik welke module?

Als uw bestanden voor iedereen toegankelijk mogen zijn dan kunt u beide methoden gebruiken. Gaat het echter om vertrouwelijke informatie die niet publiekelijk vindbaar mag zijn, maak dan gebruik van de Downloads-module en plaatst deze op een beveiligde pagina.

Waar vind ik de Downloads-module?

Beschikt u nog niet over de Downloads-module? U kunt deze (gratis) installeren via Onderhoud, Nieuwe modules. Voeg daarna de module Downloads aan de betreffende pagina('s) toe.

Help ons de handleiding verder te ontwikkelen en laat ons weten welke u informatie u mist.